jump to navigation

κοτόπουλο σπέσιαλ 22 Ιουλίου, 2010

Posted by alex in troo story.
Tags:
trackback

One of these days im gonna grow my pair back και θα ξαναρχίσω να γράφω για σκληρά ποτά, γαμήσια, και μονομαχίες. Μέχρι τότε λέω να γράψω μερικές συνταγές ακόμα. Εισαγωγικά πρέπει επίσης να πω ότι οι φωτογραφίες μου παραμένουν χάλια, και η μηχανή του κινητού μου ακόμα περισσότερο.

Μπορείτε να πάρετε ό,τι κοτόπουλο θέλετε αρκεί να ξέρετε πως να το μαγειρέψετε. Εγώ δεν είμαι καλός με τα κοτόπουλα οπότε επέλεξα μπούτι χωρίς κόκαλα. Το μπούτι γίνεται νόστιμο πολύ πιο εύκολα από το στήθος ας πούμε, γιατί έχει λίπος.

Η φάση είναι αυτή:

Το «σπέσιαλ στοιχείο είναι αυτό το άσπρο από πάνω, που μπορεί να νομίσατε ότι είναι τζατζίκι. Δεν είναι.

Ξεκινάμε. Θέλετε:

  • λίγο φρέσκο βούτυρο
  • γάλα
  • φέτα
  • άνηθο
  • ένα σάπιο κρασί (ή και όχι σάπιο, αλλά δε χρειάζεται να είναι καλό)
  • μια σκελίδα σκόρδο

Επίσης:

  • πιπεριές (εγώ προτιμώ αυτές που δεν είναι πράσινες)
  • κοτόπουλο σε μια σχετικά manageable μορφή, δηλαδή όχι ολόκληρο

Ψήθηκα να βάλω πατάτες από δίπλα, αλλά δεν είναι καθόλου απαραίτητο.

Παίρνετε ένα κατσαρολάκι και αφήνετε λίγο βούτυρο να λιώσει μέσα. Δυναμώνετε τη φωτιά και όταν ζεστάνει αρκετά ρίχνετε λίγο από το κρασί. Μέσα στη βράζουσα φάση που γίνεται ρίχνετε τη σκελίδα και λίγο άνηθο. Αυτό μυρίζει ωραία, μην παραλείψετε να το μυρίσετε.

Στη συνέχεια βγάλτε το σκόρδο, ρίχτε τη φέτα ψιλοκομμένη, βάλτε πιπέρι, ανακατέψτε λίγο και χαμηλώστε τη φωτιά. Όταν ξεκινήσει να μαλακώνει η φέτα ρίξτε και λίγο γάλα.

Είμαι σίγουρος ότι έχετε ξαναδεί ψιλοκομμένη φέτα, αλλά μου άρεσε η φωτογραφία.

Αν θέλετε βάζετε και λίγο άνηθο ακόμα. Τώρα χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε. Η φάση είναι έτσι:

Good. Ενώ τα κάνετε αυτά πρέπει επίσης να έχετε ζεστάνει καλά ένα τηγάνι, να έχετε ρίξει λίγο λάδι και να τρομάζετε μαζί με άνηθο τις πιπεριές τώρα που τις ψιλοκόψατε. Liek dat.

Επίσης παντελώς άχρηστη φωτογραφία, αλλά με ωραία χρώματα.

Και τώρα που το κάναμε αυτό, σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε το κοτόπουλο. Το κοτόπουλο το βάζουμε απλωτά, σε δυνατή φωτιά ώστε να πάρει λίγο μαυρίλα. Η μαυρίλα είναι καλή γιατί το κρατάει ζουμερό και κακή γιατί eventually σε κάποια χρόνια θα μας σκοτώσει. Εδώ μας απασχολεί μόνο η καλή πλευρά της.

Μετά από λίγο το γυρνάμε χωρίς να χαμηλώσουμε τη φωτιά και βάζουμε αλάτι και πιπέρι στην πλευρά που ήταν κάτω, περιμένουμε λίγο, και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώσουμε και την άλλη πλευρά.

Εδώ μπορούμε να δούμε συνολικότερα τι κάνουμε τόση ώρα.

Όταν σιγουρευτούμε ότι το κοτόπουλο έγινε είμαστε έτοιμοι. Σερβίρουμε, μαζί με τις πατάτες στην προκειμένη, και πριν βάλουμε το dressing σπέσιαλ από πάνω βλέπουμε ότι είναι μια χαρά φαγητό και χωρίς αυτή.

Αλλά δεν είναι σπέσιαλ.

Τώρα είναι.

Σχόλια»

1. kaede - 22 Ιουλίου, 2010

I am here to confirm this awesomeness!! (Πρέπει να γράψω και γω post για το επιδόρπιο μου φαίνεται.. μόλις χτύπησα ένα μπολ!)

2. noy - 22 Ιουλίου, 2010

I am not amused by this faggotry.

3. Lemontry#2 « mots.inutiles - 22 Ιουλίου, 2010

[…] για επιδόρπιο μετά από τα σπέσιαλ 1 και 2 πιάτα του κυρίου από δω! […]

4. Παραφωνία « mots.inutiles - 8 Νοεμβρίου, 2010

[…] κατά καιρούς. Παραδείγματα μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ. Μακαρόνια σπεσιάλ με σως φιλαδέλφειας και γαρίδες, […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: