jump to navigation

μακαρόνια σπεσιάλ (2 πράματα) 5 Ιουλίου, 2010

Posted by alex in 2 πράγματα.
Tags: , , ,
trackback

Το σωστό:

Βαριέμαι το σοβαρό μου ύφος αυτή τη στιγμή, οπότε θα βρίζω.

Θέλει:

  • Περισσότερο ή λιγότερο χαζοχαρούμενο ζυμαρικό (από πέννες μέχρι φιογκάκια, βοήθεια μας), προτείνω τρίχρωμες βίδες,
  • Φιλαδέλφια λάιτ,
  • Άνηθο,
  • Μάπα γαρίδες μικρές (και καλύτερες μπορείτε δηλαδή, αλλά και οι μικρές είναι μια χαρά),
  • Πιπέρι για τρίψιμο, μην είστε μαλάκες, δε θέλω τσιπιές,
  • Σκόρδο,
  • Λάδι,
  • Γάλα της επιλογής σας, όχι 0%.
  • Άσπρο κρασί, ή κονιάκ, αλλά καλύτερα άσπρο κρασί.

Πάρτε το ζυμαρικό και βράστε το. Ως γνωστόν όταν βράζουμε μακαρόνια, αφού τα ρίξουμε στο νερό προσθέτουμε και λίγο λάδι για να μη το γαμήσει τη μάνα το βράσιμο. Μπράβο.

Από δίπλα πάρτε ένα τηγάνι και αφού το ζεστάνετε καλά ρίχτε μέσα τις γαρίδες. Με βούτυρο ή λάδι, ότι γουστάρετε. Κάντε το γνωστό σοτάρισμα πιπερώνοντας μαζί με το σκόρδο, το οποίο μπορείτε και να μην κόψετε μπας και παραμείνετε κοινωνικά όντα. Μετά μπορείτε να βάλετε και λίγο από τον άνηθο που ψιλοκόψατε χωρίς να τον κάνετε νιανιά. Όταν αυτό πάρει και γίνεται μπορείτε να του ρίξετε τα ξίδια, κρασί ή κονιάκ. Όταν ψιλοεξατμιστούν τα ξίδια (εδώ θέλει προσοχή) χαμηλώστε τη φωτιά και τραβήχτε το μισό τηγάνι έξω. Στο έξω κομμάτι κάντε τις γαρίδες ένα βουναλάκι, και αν δεν το έχετε κάνει ήδη, αφαιρέστε το σκόρδο. Εκτός αν θέλετε να βρωμάτε. Στο μέσα μισό ρίχτε το φιλαδέλφια και αφήστε το να λιώσει. Αυτό παίρνει λίγη ώρα, και για να γίνει πιο γρήγορα μπορείτε να κάνετε λίγο αισθησιακό ανακάτεμα. Όταν λιώσει ρίχτε ένα μέρος του γάλακτος και δουλεύτε το ώστε να δέσει. Παράλληλα ρίχτε κι άλλο άνηθο. Ανακατέυτε τα όλα μαζί και φροντίστε overall να μην είναι πολύ πιχτά.

Φροντίστε τα μακαρόνια και η φάση στο τηγάνι να γίνουν ψιλοταυτόχρονα, ώστε να μην περιμένει το ένα το άλλο. Ξεκινήστε το τηγάνι λίγο νωρίτερα.

Τέλος ρίχτε το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στο ζυμαρικό και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε και φάτε liek at teh spot γιατί δεν κρυώνει καλά, και φάτε τα με το ξίδι της επιλογής σας (γι αυτό είπα κρασί και όχι κονιάκ).

Δεν έχω φωτογραφία, αλλά όταν τα ξανακάνω θα βγάλω.

UPDATE:

Φωτογραφία. Ως συνήθως κακοτραβηγμένη.

Το λάθος:

Το να μη μου αρέσουν οι διακοπές είναι λάθος, αλλά δε μπορώ να κάνω πολλά γι αυτό😦

Σχόλια»

1. kaede - 5 Ιουλίου, 2010

εκπλήσσομαι που γράφεις συνταγή με πάνω από 3 υλικά! ψευτο-ελιτιστή! :Ρ το φιλαδέλφεια-γαρίδες-thing με ψήνει αρκετά. αυτή τη στιγμή όμως έχω ξεκινήσει να φτιάχνω φιογκάκια με μανιτάρια, πιπεριές και ροζ σάλτσα.. και πολλά ακόμη tbh. για να δούμε τι θα μου βγει!
p.s.🙂🙂

2. noy - 5 Ιουλίου, 2010

Δεν είμαι ελιτιστής είμαι ιδεαλιστής! Πιστεύω στις μακαρονάδες με 3 υλικά αλλά τρώω και τις άλλες :] Καλή ήταν;

Oh fuck, alex από το pc του noy ^^

kaede - 5 Ιουλίου, 2010

Ναι!! Έμεινε για να δοκιμάσεις και συ, έφτιαξα για ολόκληρο λόχο.. πάω για τα γλυκά! (και έτοιμα και δικά μου περικαλώ..όχι παίζουμε!)
Ακούς εκεί ιδεαλιστής στις μακαρονάδες..hahaha;p

3. the mongol abides - 5 Ιουλίου, 2010

ξεχασα το ονομα του blog αλλα νταξ εκανα search simply burger thessaloniki και το βρηκα! αιντε κωλοι κατεβαινω σιγα σιγα!

4. fooοοd! « mots.inutiles - 6 Ιουλίου, 2010

[…] Τα μακαρόνια μου ήταν σπέσιαλ και όχι σπεσιάλ, και όχι δεν είχα δει τον τίτλο σας νωρίτερα. Όχι για να […]

5. kaede - 19 Ιουλίου, 2010

γιαμ γιαμ γιαμ ανέβασες την φωτό!!! μπορεί η ανάλυση να είναι κακή αλλά οι γεύση κύριοι δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολίας!! (έπρεπε να βγάλουμε και τα τορτελίνια με γάλα και φέτα γμτ:Ρ)

6. Lemontry#2 « mots.inutiles - 22 Ιουλίου, 2010

[…] για επιδόρπιο μετά από τα σπέσιαλ 1 και 2 πιάτα του κυρίου από δω! […]

7. Παραφωνία « mots.inutiles - 8 Νοεμβρίου, 2010

[…] κάναμε κατά καιρούς. Παραδείγματα μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ. Μακαρόνια σπεσιάλ με σως φιλαδέλφειας και […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: