jump to navigation

2 πράγματα (4) 6 Φεβρουαρίου, 2010

Posted by alex in 2 πράγματα, offline, souls of artists & hands of master craftsmen, teh arts.
Tags: , , , ,
trackback

Το βαρύ:

Παίρνετε τηλέφωνο έναν φίλο.

Συναντιέστε σε ένα σούπερ μάρκετ στις 3.

Ψωνίζετε

  1. μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  2. μανιτάρια
  3. 1 κρεμμύδι
  4. 1 ντομάτα
  5. 1 ντρέσινγκ ή πράγματα με τα οποία μπορείτε να φτιάξετε ένα ντρέσινγκ όπως π.χ. mayo, μουστάρδα, γιαούρτι, πιπέρι, άνηθο
  6. ψωμάκια που να σέβονται τον εαυτό τους όσο το δυνατόν περισσότερο
  7. μπέικον
  8. τυρί που να μοιάζει με cheddar ή με ότι άλλο θέλετε.

Ζυμώνετε λίγο τον κιμά με λίγο αλάτι και πιπέρι μόνο, και τον χωρίζετε το μισό κιλό κιμά σε 8 ίσα μέρη.

Σωτάρετε το μπέικον.

Σωτάρετε τα μανιτάρια.

Βάζετε 4 από τα 8 μέρη σε μορφή λεπτού στρόγγυλου ή τετράγωνου μπιφτεκιού στην επιφάνεια όπου προηγουμένως σωτάρετε και μετά απο 2-3 λεπτά τα γυρνάτε. (αν έχετε επιφάνεια που τα χωράει και τα 8 τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα χωρίσετε. Επίσης αν έχετε bbq τότε δεν χωρίζετε σε 8 μέρη αλλά σε τέσσερα. Στα 8 χωρίζω για να ψήνονται πιο εύκολα σε τηγάνι).

Λίγο πριν τα βγάλετε ρίχνετε επάνω τους μανιτάρια και από πάνω μια φέτα τυρί, και σκεπάζετε το σύνολο με ένα καπάκι για να λιώσει αμέσως το τυρί.

Τα βγάζετε και κάνετε το ίδιο με τα άλλα 4 χωρίς τα μανιτάρια.

Στη συνέχεια στοιβάζετε τα μπιφτέκια με τα μανιτάρια επάνω.

Η δομή που θέλετε στο burger είναι η εξής:

  • ψωμάκι
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • σως
  • μπέικον
  • τυρί
  • μανιτάρια
  • μπιφτέκι
  • τυρί
  • μπιφτέκι
  • ψωμάκι

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μαρούλι ανάμεσα στο κάτω ψωμί και το μπιφτέκι, και να στριμώξετε λίγη σως πάνω σ’αυτό. Μη βάλετε σως χωρίς μαρούλι γιατί θα σας χαλάσει το κάτω ψωμάκι.

Αν έχετε οποιαδήποτε πρόταση μπορείτε να την ποστάρετε είμαι ορθάνοιχτος σε ιδέες. Εκτός από αυτούς που προτείνουν να βάλω κι άλλα πράγματα στο μπιφτέκι. Αν προτείνουν κάτι διαφορετικό από 3 σταγόνες Jack Daniels έχουν άδικο. Άλλο το μπιφτέκι άλλο οι κεφτέδες. Το μπιφτέκι είναι ξερό για να συμπληρώνεται από τα υπόλοιπα γύρω του. Το να κάνεις το λεγόμενο «κεφτέκι» σε burger είναι λάθος.

Το ελαφρύ:

To tell you the truth, δε σκέφτηκα κάτι συγκεκριμένο γι αυτό το μέρος του πόστ..

Πάρτε μια τραγουδάρα!

UPDATE: Ιδού. Μας βγήκαν λίγο περισσότερα απ’ ότι περιμέναμε αλλά δε μας χάλλλασε :]

Advertisements

Σχόλια»

1. pardalitsa - 6 Φεβρουαρίου, 2010

κεφτεκι ?!?!!?!?!?!??!looooooool

bless you bless youoououoouoouoou

2. alex - 6 Φεβρουαρίου, 2010
3. dewalex - 7 Φεβρουαρίου, 2010

re malakes twra pou de mporoume ta kanete auta?
agami8eite…
oute mia prosklisi gia t amatia mou.egw ftaiw pou moirastika s epaliotero post tis burgerognwseis mou.

alex - 7 Φεβρουαρίου, 2010

Καλές οι burgerογνώσεις σου, αλλά κι εμείς δεν είμαστε τίποτα χθεσινοί :p

Μη μου ανησυχείς θα τα κάνουμε και μαζί.

4. Oxotnic.us - 7 Φεβρουαρίου, 2010

Ωωωωωωωωω!!!!!!

‘Μη βάλετε σως χωρίς μαρούλι γιατί θα σας χαλάσει το κάτω ψωμάκι.’ -βλέπω μερίμνησες και για υγρομόνωση! Ο Τζεκάκης θα ήταν περήφανος!

alex - 7 Φεβρουαρίου, 2010

Keepin it moist since 2007 ;p

5. Bakis - 7 Φεβρουαρίου, 2010

2 πράγματα…

1ον. Συμφωνώ κι επαυξάνω τα λεγόμενα του dewalex! Να πάτε να γαμηθείτε!!! Μοναχοφάιδες ρεμπεσκέδες…

2ον. Είναι γελοίο να μιλάς με το ύφος του ειδήμονα (κάτι σαν τον Ramsay ας πούμε) που φτιάχνει το απόλυτο gourmet burger όταν στο βάθος της φωτό διακρίνω μανιτάρια Mr.Grand!!!!!

(και μη μου πεις ότι δεν είχες αυτό το ύφος όταν έγραφες 😉 )

6. alex - 7 Φεβρουαρίου, 2010

Θα σου εξηγήσει ο noy. (Eίναι η τρίτη φορά που κάνω edit αυτό το κόμεντ. Κανονικά ακολουθούσαν κάτι καντήλια αλλά τελικά αποφάσισα ότι το comment σου δε θα μου χαλάσει τη μέρα οπότε δε θα σε βρίσω τόσο. Ήταν πάντως το πρώτο πράγμα που διάβασα με το που άνοιξα το μάτι μου 😦 )

7. dewalex - 8 Φεβρουαρίου, 2010

pesta re bakis!!!
loipon filos bakis se proskalw spiti mou na kanw mia burgerada my way kai eimai toso gamatos pou 8a kalesw kai ton alex parolo pou mas klanei kai vazei kai mr grand pramata.

8. alex - 8 Φεβρουαρίου, 2010

Χωρίς noy δεν πάω πουθενά!

9. noy - 8 Φεβρουαρίου, 2010

/bromance

Γι' αυτό σ' αγαπάω ρε φίλε!

/bromance off

10. dewalex - 9 Φεβρουαρίου, 2010

ante as er8ei kai to noy!!!

11. STR - 19 Απρίλιος, 2010

psiste re asxetoi to psomi se mia tostiera… kai na min einai kleisti… afiste na psithei to esoteriko tou…

pao gia ilika

12. alex - 19 Απρίλιος, 2010

Το κάναμε ρε ψηλέ.

13. κι άλλα burgers « Brightbites - 4 Ιουνίου, 2010

[…] master craftsmen, sound and vision, teh arts. Tags: cheeseburger, mushroom cheeseburger trackback Παρόμοια τεχνική, καλύτερα μανιτάρια, περισσότερη πρασινάδα, και […]

14. all them burgers « Brightbites - 3 Σεπτεμβρίου, 2010

[…] προς το παρόν. Μπορείτε να δείτε τα δικά μας εδώ, εδώ κι εδώ, και συνεχίζουμε να τα τελειοποιούμε. Κλείνω με ένα vid […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: