jump to navigation

πιο πριν ή πριν πιω; 31 Μαρτίου, 2009

Posted by alex in intoxicated, offline.
Tags:
trackback

Ξέρετε αυτές τις φορές που δεν έχεις όρεξη να βγεις αλλά παρολαυτά βγαίνεις; Καταλαβαίνετε, αυτές που μπορεί να κρυώνεις λίγο, ή να έχεις λίγο πονοκέφαλο, ή κούραση, αλλά δε θέλεις με τίποτα να κάτσεις μέσα; Δεν ξέρω τι είναι περισσότερο: δε θέλεις να κάτσεις μέσα, ή θέλεις να βγεις όσο το δυνατόν λιγότερο μπορεί να το θέλει κανείς αυτό;

Είναι χαρακτηριστικό. Βγαίνεις από το σπίτι και όλα είναι κάπως άβολα. Τα ρούχα δεν κάθονται καλά, κάτι τρέχει με την ταχύτητα του βήματος, το shuffle βγάζει μαλακίες κομμάτια, τα τσιγάρα στραβοστρίβονται. Δεν έχεις όρεξη για κάποιο συγκεκριμένο ποτό. Όλα τα γνωστά. Μετά αρχίζεις να φτιάχνεις λίστες με τα πράγματα που έχεις να πεις. Έτσι πάει. Πρώτα αυτά που θα πιεις και μετά αυτά που θα πεις. Προσπαθείς να θυμηθείς τι έχεις πει στην παρέα που πας να βρεις και τι όχι, τα βάζεις σε μια σειρά, τα πιο χλιαρά πρώτα, τα καλύτερα για αργότερα. Αν δε τους ξέρεις πολύ καλά το πράγμα θα κυλήσει με λίγο περισσότερο ενδιαφέρον. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα έχουν να σου πουν και πως θα αντιδράσουν στα δικά σου. Από την άλλη μπορεί να καταλήξετε να μην έχετε τίποτα να πείτε. Αυτό συνήθως εξαρτάται από το τι πίνετε. Μην περιμένεις να σε βοηθήσει μια μπύρα στο να βρεις κάτι να πεις αν κολλήσεις. Θέλει καλύτερα ποτά. Αν πάλι βγαίνεις μόνος το πράγμα είναι αλλιώς. Θέλει απόλυτη άγνοια ή σχετικά καλή γνώση του που πηγαίνεις και τι πρόκειται να βρεις εκεί. Αλλιώς δε θα πετύχει. Τα τηλέφωνα της τελευταίας στιγμής είναι μια απογοήτευση. Φτάνεις να ψάχνεις τον κατάλογο όνομα προς όνομα. Υπάρχουν μερικοί που βγαίνετε συχνά, αλλά με την πρώτη ευκαιρία αναπτύσσεις την πολυτέλεια να μη θέλεις να τους δεις. Τελικά εννοείται πως θα τους πάρεις κι αυτούς! Και όλα αυτά φαίνονται καλύτερα από το να μείνεις μέσα.

Από την άλλη, κι αυτό είναι πιο προσωπικό, είναι η πόλη. Φοβάμαι που η Θεσσαλονίκη έχει αρχίσει να μου αρέσει το τελευταίο εξάμηνο. Θέλω να φύγω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Το μόνο πράγμα που μου άρεσε εδώ είναι το ότι υλοποιεί το πως μια πόλη συνεχίζει να υπάρχει αν αποφασίσεις να τη φτιάξεις κάνοντας λάθος ό,τι περνάει από το χέρι σου. Φοβερό case study. Τι θα γίνει αν τελικά βρεθώ να μένω εδώ; Τα ταξίδια τώρα μου φαίνονται κάπως κουραστικά. Συγκεκριμένα κάθε φορά σκέφτομαι τη Λισαβόνα. Είχα ξενυχτίσει στο αεροδρόμιο των Βρυξελών – εγγυημένα το χειρότερο του πολιτισμένου κόσμου – όπου είχα φτάσει με τρένο από την Ολλανδία, μπήκα στο αεροπλάνο τα χαράματα, με ξύπνησε ένα αρχίδι αεροσυνοδός της tap κουνώντας μου τον ώμο για να μου δώσει ένα γιαούρτι, και έφτασα εκεί που έπρεπε στη Λισαβόνα κατά τις 11. Τότε απλά δεν κοιμάσαι. Βγαίνεις να δεις την πόλη. Ε, αυτή την κούραση δε θέλω με τίποτα να την ξανανιώσω. Παλιά το ξημέρωμα σε χώρους αναμονής ήταν κάτι που έκανε το μυαλό μου να παίρνει στροφές. Τώρα δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Οκ μεγαλώνω. Συγχωρέστε με, αλλά όταν τα πράγματα είναι κάπως στο μυαλό μου για 24 χρόνια και αρχίζουν να έρχονται ανάποδα στα 25 νιώθω την ανάγκη να γκρινιάξω. Η πρώτη παράγραφος μπορεί να είναι γιατί παίζει να βγαίνω υπερβολικά πολύ. Η δευτερη ενδεχομένως γιατί νιώθω πρώτη φορά τόσο κοντά στο να φύγω. Αλλά το να το εξηγείς δε σε κάνει απαραίτητα να νιώθεις καλύτερα. Είναι σα να σπάς το πόδι σου και ο γιατρός να σου λέει ακριβώς τι έχεις πάθει. Στα @@ μου ρε γιατρέ. Έτσι κι αλλιώς ο πόνος θα συνεχίσει.

Advertisements

Σχόλια»

1. lucinta - 31 Μαρτίου, 2009

Φύγε – η συμβουλή μου… Είμαι σε παρόμοια φάση και γκρινιάζω για τους ίδιους λόγους, με φοβίζει λιγάκι τι θα ακολουθήσει αν πάρω την οριστική απόφαση. Αλλά οφείλουμε να δοκιμάσουμε, έτσι δεν είναι?

2. brightbitebyalex - 31 Μαρτίου, 2009

Έτσι είναι. Ντάξει, όχι πάντα τόσο emo στην έκφραση, αλλά ναι, οφείλουμε!

Άλλωστε το έχουμε συζητήσει τόσο πολύ (εγώ δηλαδη, δεν ξέρω σίγουρα για σένα), που θα μας ρίχνουν ντομάτες εάν τελικά μείνουμε :]

3. gi0rgos - 31 Μαρτίου, 2009

εγω να ξέρεις θα καταλάβω. Μπορείς να φύγεις από τη Θεσσαλονίκη. Δεν ειν κακό! Αλλά μια Αθήνα για δοκιμή βρε αδερφέ! Ενα σπίτι σε περιμένει, βρώμικες νύχτες, βαριά ποτά, ναρκωτικά, λεφτά γυναίκες… Πως θα το αρνηθείς αυτό;

4. gi0rgos - 31 Μαρτίου, 2009

Α! και γρήγορα αμάξια!

5. brightbitebyalex - 31 Μαρτίου, 2009

Το δοκίμασα last week αυτό στην Αθήνα. Εκτός από τα ντράγκς και τα αμάξια. Με ένα fiat κυκλοφορούσα :p Αλλά έλεγα να μη φύγω «για το ροκ», έλεγα να φύγω γενικότερα!

6. eli - 31 Μαρτίου, 2009

1. Συνιστώ αυτό το «να τα πούμε και να τα πιούμε» να αποφεύγεται βράδια καθημερινής, πριν από δύσκολες μέρες στο γραφείο, και ειδικά αν είναι Δευτέρα γιατί είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όλη η υπόλοιπη εβδομάδα είναι χαμένη από χέρι! Ακόμα πιο ειδικά αν έχεις μόλις πληρωθεί, γιατί είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όλος ο υπόλοιπος μήνας είναι χαμένος από χέρι («πόσα τζιν παίρνω με…αυτά?!» ).
2. Όταν θέλεις να φύγεις νομίζω πως με έναν ψιλο-μαγικό τρόπο, κάποια στιγμή απλά φεύγεις και πριν το καταλάβεις βρίσκεσαι αλλού. Ειδικά αν όπως λές το έχεις ήδη δουλέψει αρκετά στο μυαλό σου.

Όταν δεν θέλεις απαραίτητα να φύγεις, αλλά να…είναι που δεν θέλεις και να μείνεις (ακα πάλι γκρινιάζεις-αλλά για τα πάντα, έχεις κατεβασμένη τη βαλίτσα απ’το πατάρι-αλλά δεν τη γεμίζεις, θέλεις να φύγεις-αλλά δεν ξέρεις για που) ??

7. brightbitebyalex - 31 Μαρτίου, 2009

1. Δε δουλεύω! Και άρα 2. δε βγάζω λεφτά ;p

Δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς στην τελεφταία παράγραφο, αλλά μου έρχεται να απαντήσω «ναι!» 😮

8. brightbitebynoy - 2 Απρίλιος, 2009

Wait wait… Έφτασε το πράγμα στο «να μείνει κανείς, ή να φύγει»; Ο άνθρωπος είναι μπροστά ρε. Είναι πολύ μπροστά!
Πριν κάνα-δυο χρόνια, ένα ανάλογο ερώτημα, ένα «σχόλιο»… Δίχασαν μια παρέα…Και ο Azeroth δεν ήταν ποτέ ξανά ίδιος!

(Inside joke ftl, αλλά couldn’t resist! ;p )

9. lastlines - 13 Απρίλιος, 2009

να σου πω όμως κάτι; σκέψου ότι τουλάχιστον είσαι ακόμα σε μία ηλικία που ο γύψος μπορεί να κάνει τη δουλειά του στο σπάσιμο. φαντάζεσαι να ήσουν γέρος και από πέσιμο….?


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: