jump to navigation

hippies: people who smell like feet 4 Μαΐου, 2008

Posted by alex in λίστες, offline, teh luzl.
Tags: , , , ,
trackback

Know your enemy. Ακολουθεί μια προσπάθεια κατηγοριοποίησης χίπιδων.
Σαν εισαγωγή θα επιχειρήσω μερικούς ορισμούς. Αναφέρομαι αποκλειστικά στους νεοχίπιδες, δηλαδή απο generation x και μετά. Παρά τις πολλές διαφορετικές κατηγορίες, όλοι οι χίπιδες τείνουν να έχουν κάποια κοινά στοιχεία. Το ένα είναι το βλακωδώς αλτρουιστικό βλέμμα τους. Κοιτάζουν σα να τους αρκεί για να ζουν μόνο το γεγονός ότι ζουν. Σαν να μη χρειάζεται να κάνουν κάτι παραπάνω στη ζωή τους από το να περιμένουν ζώντας την. Εναλλακτικά χίπιδες είναι αυτοί που μπορούν ασυναίσθητα να καθήσουν πολλή ώρα ακίνητοι. Οι κατηγορίες που οι brightbites μελετήσαμε είναι οι εξής έντεκα. Feel free να γράψετε κάποια που ενδεχομένως να μας ξέφυγε. Ακόμη εάν αναγνωρίσετε τον εαυτό σας σε κάποια από αυτές παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

Juggling hippies. Η συνηθέστερη μορφή χίπιδων, που ασχολούνται με ζογγλερικά.

Bike hippies. Χίπιδες με ποδήλατα.

Southpark hippies. Συνήθως μοιάζουν με μεταλλάδες, ξέρουν όλο το southpark απ’έξω αλλά έχουν πάντα πολύ κακό χιούμορ.

Piercing / tatoo hippies. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι με τατουάζ και σκουλαρίκια, μερικοί από αυτούς τους τρυπιούς μπάσταρδους κρύβουν ένα γιγάντιο χίπη μέσα τους.

Dog hippies. Χίπιδες που πίνουν μπύρες με τους σκύλους τους.

Culture hippies. Χίπιδες που ξέρουν πιό πολλά πράγματα απο σένα για ταινίες και μουσική. Συνήθως τους ξεχωρίζεις από τα γυαλιά και τα παπούτσια (αυτοί συνήθως φοράνε).

Veggie hippies. Χορτοφάγοι χίπιδες.

Politically orientated hippies. Χίπιδες με ιδεολογία. Μερικοί από αυτούς λέγονται αναρχικούληδες, άλλοι λέγονται αριστερούληδες

Stick hippies. Οι χίπιδες που επιχειρούν να καλύψουν την ποδαρίλα ανάβοντας στικάκια από την Ινδία που μυρίζουν χειρότερα.

Deck hippies. Αυτοί είναι οι χίπιδες με τα ξεβαμμένα ρούχα σε χλωρίνη που ακούνε trance και τρώνε μανιτάρια. Είναι από τις ανθεκτικότερες μορφές χίπιδων, ωστόσο τείνουν να εκλείψουν μετά το τέλος των 90s.

Post hippies. Η πιο επικίνδυνη μορφή. Προϊόν της τελευταίας πενταετείας, φοράνε παπούτσια, ντύνονται σχετικά τρέντι (μπορείτε να τους δείτε να φοράνε custom τυπωμένα μπλουζάκια sonic youth) συχνάζουν παντού και είναι πολύ δύσκολο να τους ξεχωρίσεις. Συνήθως είναι γραφίστες ή dj’s, και ενδέχεται να μη βρωμάνε τα πόδια τους.

Advertisements

Σχόλια»

1. m13 - 4 Μαΐου, 2008

εννοείται οι religious hippies 😉

που την πίνουν όλη την ώρα, αράζουν και φιλοσοφούν σε στυλ
«αγαπάτε αλλήλους»

και δε συμμαζεύεται 😉

2. brightbitebyalex - 4 Μαΐου, 2008

Σαφώς! Επίσης μια κατηγορία που ενδέχεται να φοράει παπούτσια.
Ξέχασα τους Mac hippies. Χίπιδες που έχουν mac και είναι απερίγραπτα περίφανοι γι αυτό. Τα λέει τέλεια ο Maddox.

3. Oxotnic.gr - 4 Μαΐου, 2008

Κnow ΤΗΥ enemy! (Τι σεξπυρικό ε!?)

συμπλήρωση: οι stick hippis συνήθως διαβάζουν και βιβλία τυπωμένα σε χαρτί τύπου Νόρα-ΒΙ.ΠΕΡ. με ινδικές και μή θεότητες τις οποίες για να προφέρεις πρέπει να στραμπουλήξεις σοβαρά τη γλώσσα σου. Όχι αστεία.

😀

4. 50ft queenie - 6 Μαΐου, 2008

«μπορείτε να τους δείτε να φοράνε custom τυπωμένα μπλουζάκια sonic youth»

NAINAINAI!!

Αργκ! Το διάβαζα και μου ερχότανε ένα ανακάτεμα, ένα κάτι τέλος πάντων… Αυθυποβολή τρελή, μέχρι που νόμιζα ότι άρχισε από κάπου να σκάει ποδαρίλα! Τέτοια αηδία.

Οι ζογκλεροχίπηδες είναι από τις πιο μισητές κατηγορίες μου (μαζί με street artists, mimes και τα λοιπά – συνδυάζουν λοιπόν 2 κακά) και επιφυλάσσομαι να ανεβάσω ποστάκι με φωτογραφία από τους προαναφερθέντες που βλέπω φεύγοντας από τη δουλειά.

Εναλλακτικά μπορεί να δείτε εμένα φωτογραφία σε κάποια εφημερίδα να τους καίω τα βρωμοράστα (που βρωμάνε ποδαρίλα) ενώ προσπαθώ να χώσω τις κορίνες στ’ αυτιά τους.

5. brightbitebyalex - 6 Μαΐου, 2008
6. brightbitebynoy - 6 Μαΐου, 2008

Hahaha!

EDIT: It just hit meh!! Μάλλον ξεχάσαμε τους Fake hippies! Εξηγώ:
Όλες οι προαναφερθείσες κατηγορίες έχουν το εξής κοινό χαρακτηριστικό: Δεν γνωρίζουν ότι εμπίπτουν στη γενική κατηγηγορία των χίπηδων. Σε αντίθεση με αυτούς λοιπόν, υπάρχουν οι τύποι, οι οποίοι αναγνωρίζουν αυτήν την κοινωνική(??) ομάδα και παρά το γεγονός ότι κάνουν μπάνιο και τα σχετικά, υιοθετούν στοιχεία ώστε να ενταχθούν σε μία (ή και περισσοτερες) κατηγορία(ες). Και αυτοί είναι οι λεγόμενοι Fake Hippies.
Τώρα γιατί κάποιος να θέλει να το κάνει αυτό…it’s beyond me really.

7. 50ft queenie - 7 Μαΐου, 2008

Ρισπέκ.

Υπέροχη κατηγοριοποίηση και γαμάτο έντιτ.

Όντως οι fakes είναι αδύνατον να καταλάβω γιατί υπάρχουν…

8. 50ft queenie - 7 Μαΐου, 2008

Είναι λίγο σαν να μην έχεις καρκίνο και να ζηλεύεις τον τύπο με το ένα πλεμόνι και τον όγκο στον εγκέφαλο…

9. brightbitebyalex - 7 Μαΐου, 2008

wahahahha

10. brightbitebynoy - 7 Μαΐου, 2008

ROFLCOPTERZ*!!!

*όταν κάνεις rofl αλλά ταυτόχρονα κάνεις και spin xD

11. RaZzMaTaZz - 8 Μαΐου, 2008

custom τυπωμένα μπλουζάκια sonic youth

κάτι ξέρω που τα φτιάχνω μόνη μου με στένσιλ 😛

12. brightbitebynoy - 9 Μαΐου, 2008

Gieeef info πως τα φτιάχνεις με στένσιλ! 😀

13. RaZzMaTaZz - 9 Μαΐου, 2008

whatthecraft.com
craftster.org
Οι απόλυτες πηγές για στένσιλ και γενικότερα crafts. Ο,τι αναλυτικό info θες (κόψιμο, βάψιμο κλπ) θα το βρεις στις υπερπλήρεις databases τους και στα πολύ βοηθητικά τους forum. Εγώ θα σου πω απλά τα βασικά!

1. Φτιάχνεις το σχέδιό σου ή το βρίσκεις έτοιμο. Για το παράδειγμά μας θα δούμε ένα των White Stripes —> http://farm3.static.flickr.com/2270/2478550012_6502777db9_o.jpg
2. Το εκτυπώνεις. Τώρα σε τι θα το εκτυπώσεις εξαρτάται. Υπάρχουν πολλές επιλογές. Α4 κανονική, Α4 αυτοκόλλητη, freezer paper… εγώ επειδή είμαι της ευκολίας, τα τυπώνω σε A4 αυτοκόλλητη.
3. Χρησιμοποιώντας ένα X-acto knife (έχει το πλαίσιο με 2 ευρώ) ή έστω ένα καλό κοπίδι, κόβεις προσεκτικά τα μαύρα σημεία. Προσοχή το σχέδιό σου να μην έχει «floaters», δηλαδή άσπρα σημεία που δεν ενώνονται μεταξύ τους. Στην ανάγκη άσε λεπτές συνδετικές γραμμές και τις καλύπτεις στο τέλος.
4. Προσεκτικά ξεκολλάς το χαρτί και το κολλάς πάνω στη μπλούζα. Βάζεις ένα χαρτόνι από κάτω για να μην περάσει το χρώμα από την άλλη μεριά και βάφεις. Τώρα και οι επιλογές του χρώματος είναι πολλές. Εγώ χρησιμοποιώ χρώματα για ρούχα, δεν είναι ακριβά και το μπουκαλάκι έχει μέσα αρκετό χρώμα για να σου κρατήσει πααααρα πολύ. Για σκούρο στένσιλ σε ανοιχτόχρωμη μπλούζα (πχ μαύρο σε κόκκινο, μαύρο σε άσπρο) τα συνιστώ ανεπιφύλακτα. Για το αντίθετο θα έλεγα καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ακρυλικά.
5. Το αφήνεις λίγο να στεγνώσει και όταν δεν είναι πια νωπό αφαιρείς το αυτοκόλλητο προσεκτικά. 9 στις 10 θα σου έχουν κολλήσει στο ύφασμα κάποια μικρά κομματάκια χαρτιού οποτε αν έχεις ένα τσιμπιδάκι ξεμπερδεύεις ευκολότερα.
6. Το αφήνεις μέχρι την άλλη μέρα να κάθεται κι έπειτα το σιδερώνεις για να «κάψει» το χρώμα, με ένα κουζινόχαρτο να καλύπτει το σχέδιο.
Έτοιμο!!!! —> http://www.flickr.com/photos/10995769@N08/2477738727/sizes/o/

14. RaZzMaTaZz - 9 Μαΐου, 2008

ooops λάθος λινκ το τελευταίο
το σωστό είναι αυτό –> http://farm3.static.flickr.com/2176/2478597728_63f7eeb898_o.jpg

15. brightbitebyalex - 9 Μαΐου, 2008

wow cool stuff!

16. brightbitebynoy - 10 Μαΐου, 2008

wooot thx! Θα τα τσεκάρω! 😀

17. Εξανθρωπίσου ρε μαλάκα! « Attack Of The Quasars - 12 Μαΐου, 2008

[…] π.μ. Με (καθυστέρημένη όπως πάντα) έμπνευση από τους Brightbites και τον j95, είπα να μη χάσω ευκαιρία και να σμίξω τη […]

18. NEFELI - 11 Σεπτεμβρίου, 2008

ouaou!get a life…..pathetic…u really got issues….what i think u might need is a lil bit SEX!!!!!!!!!!

19. brightbitebyalex - 11 Σεπτεμβρίου, 2008

try me :]

20. brightbitebyjohn - 11 Σεπτεμβρίου, 2008

bilingual hippies: oi hippies pou kanoun sxolia se ellhniks blog sta agglika, epeidh «kseroun» th glwssa. good job bahahaha 😀

21. brightbitebyjohn - 11 Σεπτεμβρίου, 2008

ayto asfalws htan ellhnika* 😛

22. Κερφ - 17 Ιανουαρίου, 2009

Ρε φίλε raZz,freeze paper που βρίσκω;;;;

23. ilias - 18 Μαΐου, 2010

re paides giati etsi? ti kakia einai auti pou bgazete…kala olo to blog alla eidika se mia fasi pou leei gia karkinous kapoios kai gelaei. min sapizete re paidia…kante ligo sex kala sas leei i nefeli

24. alex - 18 Μαΐου, 2010

Ilias: Ευχαριστούμε που κάθισες να διαβάσεις τι γράφουμε.

Ωστόσο,

Σάλτα και γαμήσου ρε πόδι.

25. 50ft queenie - 18 Μαΐου, 2010

Γεια σου Ηλία.

Ο καρκίνος είναι αστείος. Με κάνει και γελάω. Υπάρχει πρόβλημα;

Και να φανταστείς πως έκανα σεξ μόλις πριν 5 ώρες.

26. Εννοιολογικό λεξικό brightbites « Brightbites - 18 Μαΐου, 2010

[…] Ο χίπης. Βλ. αυτό το ποστ. […]

27. alexia - 24 Οκτώβριος, 2010

μα γιατι τοση κακια για τους χιπηδες?απλα ειναι ανθρωποι με διαφορετικο τροπο ζωης..ετσι γουσταρουν να ζουνε εσεις γιατι τους κρινετε?τελικα ολοι ρατσιστες ειστε που βλεπεται κατι διαφορετικο κ αμεσως τ επικρινεται..φτιαξατε και ολοκληρο blog για αυτους!για κοιταξτε λιγο τον εαυτο σας και σταματηστε να σαμποταρετε το «διαφορετικο..»

28. john - 24 Οκτώβριος, 2010

Ναι αλεξια το καταλαβες, ολο αυτο το blog ειναι προϊον του ασβεστου μισους μας για τους χιπηδες.
Για κατι παραπανω, δες την απαντηση του alex στον ηλια πιο πανω :]

29. alex - 24 Οκτώβριος, 2010

Οι παραπονεμένοι χίπηδες είναι το καλύτερο.

ο ρατσισμός ορίζεται απέναντι σε μόνιμα χαρακτηριστικά. Επειδή αποφάσισες να φοράς σαλβάρια να έχεις τζίβες και να μυρίζεις σαν πόδι δε σημαίνει ότι πρέπει να σε σεβόμαστε στα πλαίσια της διαφορετικότητας. Παραδέξου το, είναι λαϊφσταϊλιάρικη επιλογή. Και μάλιστα από τις κακές.

30. noy - 24 Οκτώβριος, 2010

Για κάτι τέτοια σε γουστάρω ρε πούστη!

(a circlejerk a day keeps the doctors at bay)

31. kaede - 25 Οκτώβριος, 2010
32. alexia - 27 Οκτώβριος, 2010

ναι ναι μπραβο ξερεις να βριζεις…δεν ειμαι χιπισσα αλλα εχω γνωστους γιατι αν ημουν πολυ απλα δεν θα εμπαινα σε τετοια ρατσιστικα blog..κ τωρα τυχαια τ βρικα μην νομιζεις..τελοσπαντων αφου εσυ δεν σεβεσαι τους χιπιδες για ολες τις πανεξυπνες αρχιδιες που ειπες παραπανω τοτε αυτοι γιατι να σε σεβαστουν?σταματα να παραπονιεσαι λοιπον για οτι κανουν..απλα ζουν την ζωη τους και σε οποιΟν αρεσει στην τελικη..¨)

33. alex - 27 Οκτώβριος, 2010

Cry me a river. Σου εξήγησα τι είναι ρατσισμός και κανείς δε σε έβρισε. Επίσης δε ζήτησα να με σεβαστούν οι χίπηδες.

Σάλτα γαμήσου ναούμ.

34. alexia - 27 Οκτώβριος, 2010

μολις τωρα αυτο εκανες..τελοσπαντων δεν ασχολουμαι αλλο με ανθρωπακια που δεν βλεπουν περα απο τη μυτη τους..:)

35. alex - 27 Οκτώβριος, 2010

Το ξέρω, πέρασα τη συζήτηση σε ένα άλλο επίπεδο.

Okay.

Πάντως αν αλλάξεις γνώμη ξέρεις που να μας βρεις.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: