jump to navigation

σκέψη 04 14 Ιουλίου, 2007

Posted by alex in σκέψεις, souls of artists & hands of master craftsmen.
Tags: ,
trackback

Ένα σχόλιο πάνω στη σύγχρονη αρχιτεκτονική διανόηση: (harisheiz περιμένω)

Ερώτηση: Παίρνεις ένα παρατημένο εργοστάσιο του ’30, ναι, από αυτά που έχουν τούβλο απ’έξω, ωραίες σχέσεις όγκων και ζώνες παραθύρων. Και το γεμίζεις με αγελάδες. Τι έχεις κάνει?

Απάντηση: Έχεις κάνει μια ποστ-ιντάστριαλ φάση!

Update: Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, όχι απλά έχεις κάνει μια πόστ-ιντάστριαλ φάση, έχεις κάνει μια fusion φάση μεταξύ ποστ-ιντάστριαλ και ποστ-αγκρικάλτσουραλ! GROOVE!

Update 2: εντάξει, η παρατήρηση σχετικά με το fusion υπάρχει για να χαιρόμαστε να την κάνουμε. Αυτό που πρέπει ουσιαστικά να διερευνηθεί είναι για τι τελικά από τα δύο πρόκειται. Διότι το ερώτημα έχει ξανατεθεί στο παρελθόν: Είναι η ουσιαστική λειτουργία που θα χαρακτηρίσει τη διαδικασία (δηλαδή οι αγελάδες και η ποστ-αγκρικάλτσουραλ φάση) ή το χωρικό context, με το ιστορικό και νοηματικό του βάρος (το εργαστάσιο και η ποστ-ιντάστριαλ φάση) ?

Advertisements

Σχόλια»

1. Giorgos - 14 Ιουλίου, 2007

Πυροβολημένε μου φίλε. Απάντηση στα υπαρξιακά σου ερωτήματα δεν μπορώ να δώσω περασα μόνο για ένα γεια. Σορρυ αν σου γαμάω τη κουβέντα, αλλά έχω να ακουσω από σενα νέα αιώνες.Το blog γαμάει, ωραίο αυτό με τις σκέψεις, αλλά μη κάψεις φλάντζες. Εγώ είμαι καλά εδώ (κομοτηνή), έχω γενέθλια, χρόνια μου πολλά, viva la funda!

cya

2. brightbitebyalex - 14 Ιουλίου, 2007

hehe! το ξέρω και σε ψάχνω στο msn!! χρονια πολλά ρε μεγάλε! Να σε χαιρόμαστε!! Και βέβαια δε μου γαμάς την κουβέντα! το ποστ είναι χαβαλιεδιάρικο. Άλλωστε μονο ο crazycows θα ασχολούνταν να απαντήσει σοβαρά, και απόσο ξέρω σήμερα πλέει σε πελάγη ευχτυχίας. Θα ήθελα να πιστεύω ότι αυτό οφειλεται στο γεγονός ότι μετά τα κρασιά στα οποία λιώσαμε χθες ανακάλυψε την αλήθεια της ζωής, αλλά μάλλον είναι περισσότερο γιατί το πρωί αριβάρισε η καλή του.

Χαρηκα που σε είδα μέιτ!

3. Σοφία - 15 Ιουλίου, 2007

Μήπως να σκεφτόσουν λίγο λιγότερο; :-p

4. brightbitebyalex - 15 Ιουλίου, 2007

εεεεεε όχι ρε Σοφιά!! τι θέλεις δηλαδη?? Τι μια μας τη λες που δε σκεφτόμαστε συχνά, και την άλλη που καίμε φλάτζες μας λες ότι το παρακάναμε! Είπαμε: δε το βάζουμε να δουλέψει πολύ συχνά, αλλά όταν το βάζουμε, το βάζουμε!!

5. harisheiz - 18 Ιουλίου, 2007

Κτήνος! διόρθωση και εφόσον είμαι ειδικός στις αγελάδες πάρε με σοβαρά!… δεν υπάρχει όρος ποστ-αγκρικάλτσουλαρ… Είναι πιο δόκιμο να το ονομάσεις τη φάση ποστ κτηνοτρόφικαλ ή μετακτηνοτροφική… Τώρα, επειδή παίζει το εργοστάσιο στη μέση παίζει να την πεις βιομηχανοποιημένη ποστ κτηνοτρόφικαλ, βέβαια το πρόβλημα που αναφέρεις στο update 2 εξακολουθεί να υπάρχει καθώς θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και τον όρο κτηνοτροφοποιημένη ποστ ιντάστριαλ φάση… Σε τέτοια περίπτωση υπάρχουν δύο λύσεις… Η μία είναι να σκάψεις και να βγάλεις στην επιφάνεια το ιστορικό παλύμψιστο και να αρχίσεις να μας λες ότι η ιστορία συμμετέχει, ο χώρος είναι τόπος, δηλαδή βιωμένος χώρος κι άλλα τέτοια όμορφα! Η άλλη είναι να γράψες όλα τα παραπάνω στ’απαυτά σου και απλά να αρχίσεις να αρμέγεις τις γαλακτερές αγελάδες σου, να ταϊζεις τη μία στην άλλη και να βγάζεις ωραία λεφτουδάκια… Σου δίνω το λόγο μου ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα σε απασχολήσει ποτέ ξανα η ονοματολογία 🙂

6. brightbitebyalex - 18 Ιουλίου, 2007

ΑΓΌΡΙ ΜΟΥ!! ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ! ΤΕΤΟΙΑ!!

7. harisheiz - 18 Ιουλίου, 2007
8. brightbitebyalex - 18 Ιουλίου, 2007

btw το κτηνοτρόφικαλ γράφεται ctenotrophεcal?

9. Klearchos - 19 Ιουλίου, 2007

ποστ-ιντάστριαλ, όπως λέμε ποστ-όφις;

(Άσχετο)

10. brightbitebyalex - 19 Ιουλίου, 2007

ωωω τώρα Kλέαρχε μας έλιωσες! ψοφάμε για κάτι τέτοιες λέξεις που αντιστοιχούν σε παραπάνω έννοιες! Haris, εσύ τι θα έλεγες?

11. harisheiz - 19 Ιουλίου, 2007

Το ποστ-όφις στα Ελληνικά μεταφράζεται ως μετά-γραφείο;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: