jump to navigation

Επιστροφή στην ελλάδα 1 Ιουλίου, 2007

Posted by alex in In Real Life.
Tags: , ,
trackback

(κοιτάζοντας το μέλλον με το βλέμμα της πιο στωικής αγελάδας που πέρασε ποτέ από τα λιβάδια της ολλανδίας)

Επιστροφή σ’αυτή την αυτοαναφορική γαμομπανανία με τους καβατζόπουστες σκατοπαρτάκηδες κατοίκους της, τους τόσο περίφανους γι’αυτή την τελευταία τους ιδιότητα. Επιστροφή στους ελληνικούς κωλόδρομους τους τίγκα στη μίζα, στη γαμοπολυκατοικία μου με τους παράφρονες γειτόνους και τα καβατζωμένα δωματιάκια στην ταράτσα.
Θα πάω στο γαμομέτριο πανεπιστήμιο μου και θα μπω στη σκατογραμματεία, θα μαλώσω με τις αγάμητες ή στραβογαμημένες που δουλεύουν εκεί, θα διαβάσω δέκα φορές εκείνη τη σκατοφωτοτυπία που βλέπω κολλημένη σ’ένα ράφι πέντε χρόνια τώρα, με τίτλο «κάπνισμα, η πιο κιτς συνήθεια», λες και το να έχεις το πανάσχημο μωρό σου (ναι αυτό που είναι σε πάμπλικ ντισπλέι δίπλα στην οθόνη του υπολογιστή) να σου λέει «αγκού» στο τηλέφωνο ενώ περιμένουν 40 μαλάκες που πρέπει να εξυπηρετηθούν σε μια ώρα είναι καλύτερο. Μετά θα πάω να βρω έναν σκατομέτριο καθηγητή μου που θα πρέπει να τον κάνω να καταλάβει ότι η δουλεία που έκανα 6 μήνες σε σοβαρά πανεπιστήμια αξίζει να αναγνωριστεί και από το κωλοχανείο μας. Στη συνέχεια θα κατέβω στο κωλοκυλικείο να πάρω έναν καμένο καφέ (αυτός δε θα’ναι μέτριος, θα είναι σκέτος), θα με στραβοκοιτάξει ο μαλάκας που δουλεύει εκεί, λες και φταίω εγώ που ψήνει τυρόπιτες όλη μέρα, και θα δω ένα κάρο κρετίνους συμφοιτητές μου. Ύστερα θα πάω στο κέντρο για καμιά βόλτα, που δεν έχει πεζοδρόμιο να περπατήσεις με τους σκατοαργόσχολους θεσσαλονικείς που πίνουν καφέ όλη μέρα, θα καθήσω στο μπαρ στο μόνο καφέ της γαμόπολης που έχει κάποιο νόημα να κάθεσαι, και θα μιλήσω με έναν από τους δύο μπάρμεν στους οποίους έχει νόημα να μιλάς (και ναι, είναι αδέρφια, μη γελάτε βλάκες, για κλάματα είναι). Τα βράδια θα βγώ σε ένα από τα δύο μαγαζιά – ρέπλικες των μαγαζιών που βρίσκεις σε κάθε γωνία στο Rotterdam, θα πετύχω κάνα δυο πρώην γκόμενες, και σ’αυτή τη ζηλευτή ατμόσφαιρα θα πιώ δυο τρεις μπόμπες. Με το τέλος του καλοκαιριού θα πάω να βρω μια μίζερη δουλειά σε κάποιο μέτριο γραφείο (εδώ είναι επιλογή το μέτριο γιατί τα καλά θα με ξεπατώσουν), και για την επόμενη χρονιά θα διαβάζω κάτι μίζερες ιστορίες που μου έχουν μείνει.
Και το χειρότερο; Αυτό που περιγράφω είναι η πραγματικότητα όλων των φίλων μου στην ελλάδα, και φαντάζομαι και της μεγάλης πλειοψηφίας των ανθρώπων της ηλικίας μου. Ήταν και η δική μου πριν φύγω, και τώρα πραγματικά δεν ξέρω πως στο κέρατο θα ξαναπροσαρμοστώ. Α ρε harisheiz, εσύ έφυγες νωρίς.. ευτυχώς μου μένει άλλος ένας μήνας εδώ.

Advertisements

Σχόλια»

1. harisheiz - 2 Ιουλίου, 2007

Μπάαα, κι εγώ αργά έφυγα (γι’αυτό με κυνηγάει ο στρατός) και ήρθα Ολλανδία καμμένος ήδη. Νομίζω χρειάζομαι ένα χρόνο διακοπές πριν κατορθώσω να είμαι παραγωγίκός και πλήρως functionable.. Επίσης οι συμφοιτητές σου (μας) στην Ελλάδα δεν είναι κρετίνοι (ωραία λέξη όμως!) αλλά κοινοί traditional μαλάκες που αντί να έχουν τη φιλοδοξία να μην είναι άλλο μαλάκες κάνουν ότι μπορούν για να μας πείσουν ότι είναι καλό να είσαι μαλάκας (σε παραπέμπω στο γνωστό post μου περί μαλακίας, βάλε εκ νεου link αν θες). Για τη σχολή τα είπες και τα ξέρουμε αλλά αυτό που δεν είπες είναι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της είναι και η μεγαλύτερη ευλογία της. Από τη σχολή δεν βγαίνεις τίποτα, δεν διδάσκεσαι τίποτα σχεδόν και οι καθηγητές (ευτυχώς με κάποιες πολύ φωτεινές εξαιρέσεις) είναι λιγότερο καταρτισμένοι από τους καλούς φοιτητές! Η ευλογία είναι ότι σε ένα τέτοιο κλίμα κάνεις ότι θες και γίνεσαι ότι θες χωρίς να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν… Άλλωστε εκεί μέσα όλο έχουν της ψωλής τους το χαβά… Σιγά μην ασχοληθούν μαζί σου!

2. brightbitebyalex - 2 Ιουλίου, 2007

yup. χαίρομαι που βρίσκεις κάτι ελάχιστο θετικό στην όλη φάση. εγώ συσκολεύομαι προς το παρόν.
Ποιό ΑΠ’ΟΛΑ τα πόστς που έχεις γράψει για τη μαλακία εννοείς? 😉

3. harisheiz - 2 Ιουλίου, 2007

Επίσης από εδώ και πέρα όποτε γράφεις για αγελάδες θα σου ζητάω πνευματικά δικαιώματα!!!

4. harisheiz - 2 Ιουλίου, 2007

Αυτό με την τρόμπα που η Σοφία την είδε για πυροσβεστήρα! χαχαχα!

5. harisheiz - 2 Ιουλίου, 2007
6. m13 - 2 Ιουλίου, 2007

κακόμοιρο, σε λυπήθηκε η ψυχή μου…νόμιζα ότι μιλούσες για Αθήνα, αν δεν έλεγς Θεσ/νίκη δε θα το καταλάβαινα!

Κουράγιο, τουλάχιστον όλες αυτές οι σκατόφατσες θα αρχίσουν να παίρνουν άδειες και θα εξαφανίζονται μία μία από μπροστά σου.

(μουνόπανα στις γραμματείες, μουνόπανα μουνόπανα , μουνοπανιάρηδες!!!!! τους μισώ μισώ μισώ!)

ιχ καλημέρα, καλή εβδομάδα, καλό μήνα!

7. brightbitebyalex - 2 Ιουλίου, 2007

τι να πω ρε m, ευχαριστώ, το ελπίζω. καλημέρα και σε σένα, αν και Δευτέρα 😛 ! Ναι είναι από τις ποιό σιχαμερές περιπτώσεις καβατζωμένων η γραμματείες. Απαίσιοι. Και πρέπει να δεις πως είναι η γραμματεία εδώ. Άλλος κόσμος

8. Σοφία - 3 Ιουλίου, 2007

Όλα μια ιδέα είναι 😉

9. harisheiz - 3 Ιουλίου, 2007

Πολύ Πλατωνικό αυτό!

10. oxotnic - 7 Ιουλίου, 2007

(Πολύ μ’αρέσουν αυτά τα γκεστ που κάνω κατά καιρούς σ’αυτό το μπλόγκ):

Ρε μπράιτ-μπάιτ-αλεξ, δεν μας το έλεγες τόσο καιρό ότι κάπως έτσι τη σκεφτόσουνα. αλλά είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις (θα μου επιτρέψεις) που δεν υπερβάλεις, και αυτό με λυπεί δεινώς διότι μέρος των φοιτητών αυτής της ωραίας ατμόσφαιρας που ονομάζουμε ‘Θεσσαλονίκη-η-πιο-ερωτική-πόλη-της-Έλλάδος αποτελώ και εγώ. Μ’ αρέσει που δεν λές τι είναι καλύτερο στα ολλανδικά λιβάδια, αλλά καυτηριάζεις με την πένα σου την πραγματικότητα της συμπρωτεύουσας-ο-θεός-να-την-κάνει-χα-χα-με-‘κανες-και-γέλασα. Και γιατί να πρέπει να αναγκάζομαι μέχρι και εγώ, ένας από τους τελευταίους οπτιμιστές αυτού του τόπου, ας μου επιτραπεί να πω, να μιζεριάσω και να συμφωνήσω με την πιο πάνω περιγραφή..???

υ.γ.1. η φωτοτυπία για το ‘κάπνισμα-η πιο κίτς συνήθεια’ νόμιζα πως είχε διαγραφεί από τον εγκέφαλό μου, αλλά την επανέφερες τόσο έντονα που σου υπόσχομαι ότι την επόμενη φορά που θα βρεθούμε εκεί θα ασελγήσω πάνω της.
υ.γ.2. ποτέ μου στην Ελλάδα δεν μπορούσα να ξεχωρίσω τα κανονικά ποτά από τις μπόμπες. Και ποτέ δεν έπινα πάνω από 2 (όχι μόνο γιατί είναι αδικαιολόγητα πανάκριβα, σε σχέση με την Ευρώπη, εκτός κι αν το 300%+ της τιμής δικαιολογεί το μπολάκι με τα φυστίκια που δεν έφαγε ο προηγούμενος), γιατί απλά γινόμουν απότομα ντίρλα. τώρα ξέρω γιατί! γιατί όλα (σχεδόν) είναι μπόμπες!
υ.γ.3. αυτό το ‘μουνόπανα-μουνόπανα-μουνόπανα’ της κας. m13 πολύ με άρεσε
υ.γ.4. βοήθειά μας…

11. brightbitebyalex - 7 Ιουλίου, 2007

hasta na pan! θα πήξουμε φίλε.

12. brightbitebyalex - 7 Ιουλίου, 2007

@ Σοφία: μη μιλάς καθόλου! ζεις στο Λονδίνο!

13. kissogram - 14 Ιουλίου, 2007

…so this is why eimaste oloi etsi autes tis meres…
kai nomiza oti mono emena 8a me peiraksei h episrtofh.
diekdikw tous kavgades sth grammateia, ws h prwth pou apokalese autes tis ksepoupouliasmenes kotes, kakogamhmenes, prokalwntas tn emfanish, enos mwv xrwmatos sta proswpakia tous…
diekdikw ton oro mpanania gia th genikh perigrafh ths eikonas pou exw gia thn patrida…
gia tn sxolh, exw apla na pw, oti thn exw diagrapsei, o monos tropos epiviwshs einai ektos auths…
ta bar, oute kan replikes dn einai…einai kati allo, autonomes ontothtes pou skopo ths uparkshs tous exoun to na menoun idia kai aparallaxta osos kairos kai an perasei..merikes fores pisteuw oti plhrwnoun malista kai pollous apo tous monimous 8amwnes tous ( panw katw olous!) gia na paramenoun monimoi…

kai egw 8a to ksanapw…mhpws hr8e h wra na epanastathsoume, kai na mh gurisoume?

14. brightbitebyalex - 14 Ιουλίου, 2007

μπαα

15. kissogram - 14 Ιουλίου, 2007

e! as fame mpampakia kai mpananes loipon!

16. brightbitebyalex - 14 Ιουλίου, 2007

και μπαάφους!

17. Vagos - 7 Σεπτεμβρίου, 2007

Pesta re brightitebyalex…..Kyriws gia tous argosxolous thessalonikeis pou oloi mera pinoun kafe kai den boreis na perpathseis sta pezodromia ths polhs mas giati pane les kai kanoun tourismo..Ase twra pou arxisan ta erga gia to metro!!!!Afto mas eleipe….Xwris synidish tipota den ginetai…Ante na doume twra pws tha perpatame!!!
Kalws irthes sthn metria Thessalonikiotikh pragmatikothta….Sto Xalara…

18. brightbitebyalex - 7 Σεπτεμβρίου, 2007

θενξ φίλε! Η κατάσταση με το μετρό είναι τραγελαφική. Ειδικά με τα πεζοδρόμια που πασάλειψαν γύρω από την έκθεση για τα εγκαίνια. Τώρα που το λες πρέπει να ανεβάσω μια φωτογραφία από τη νησίδα απέναντι από το συντριβάνι.

19. Vagelis - 15 Σεπτεμβρίου, 2007

Kai an pas kai ligo parapera, pros thn venizelou, ekei tha deis to theama! Ypomonh gia » kapoia» xronia.

20. για δες.. « Brightbites - 31 Ιουλίου, 2008

[…] χρόνο γύρισα από την Ολλανδία. Τότε είχα γράψει αυτό. Γαμώ τα δίκια είχα. Και guess what, φέτος έχω να κάνω […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: